IMG 8879International optagelse af 34 nye medlemmer i Vinkjælderen.

Igen havde Christian den Fjerdes Laug fornøjelsen af at optage 34 nye medlemmer fra

UNMILPOC, den internationale militærpoliti organisation, der 2 gange om året afholder et 14 dages kursus for Militærpoliti medarbejdere fra hele stort set hele verdenen.

Under dette besøg bliver deltagerne gjort bekendt med Aalborg på bedste vis bl.a. via besøg på Aalborgs Rådhus, hvor de dels bliver budt velkommen til Aalborg og får information om hvad Aalborg er for en størrelse, som regel er det en viceborgmester, der forestår dette.

Ligeledes er der tradition for optagelse i Christian den Fjerdes Laug, hvor deltagerne fra de mange nationer stifter bekendtskab med det gamle Aalborg i form af Jens Bangs Stenhus og Duus Vinkjælder, samt ikke mindst oplever dansk hygge, morskab og hyggelig sang via optagelse i Christian den Fjerdes Laug.

De 34 glade mennesker, der blev optaget i Lauget, bl.a. en del svenskere, blev ført gennem optagelsesritualet. 

34 personer gav en lang kæde til byvandringen, som først gik til Laugets smukke træ på pladsen foran Rådhuset, og efter at kredsen var blevet indviet i træets historie, fortsatte selskabet til den hemmelige indgang, hvor den historiske ekspert fortalte om, hvorfor den hemmelige indgang var opstået og hvorledes man kan bruge den i dag, når man besøger stedet.IMG 8893

Ankommet igen til vinkælderen bød Oldermanden velkommen tilbage, og forklarede selskabet om den gamle danske drik mjød, som der så blev smagt på.

Efter strabadserne glædede alle sig over, at kunne lade Christian den Fjerdes Laugs store gallamiddag vederfares retfærdighed - og alle overholdt parolen for at drikke kartofeljuice på de rigtige tidspunkter.

Laugets “2-mand” band spillede op, og gæsterne sang pænt med på sangene i sangheftet og de tog pænt imod Oldermandens fortællinger om både alkohol og præsters problemer med at prædike, sådan at der var opmærksomhed fra menigheden. Det gav en ekstra tand til humøret.

Efter godt et par gode timer forlod Stolsbrødrene et glad snakkende publikum.

Men det sluttede ikke der, efterfølgende kom flere af organisatorerne omkring UNIMILPOC på besøg i laugslokalet, ikke mindst for at tale med Laugets Kældermester, der selv har en fortid i Militærpolitiet.
Se billederne her  
Private billeder