13Det er en tradition at hovedtalere og andre involverede i 4. juli festlighederne optages i Christian den Fjerdes Laug.

Således også her i 2019, hvor der 4. juli om formiddagen blev optaget 20 personer med tilknytning til 4. juli aktiviteterne og den amerikanske uafhængighedsdag.

Selvom vejret fra morgenstunden var lidt mørkt og kedeligt, blev der skabt en meget fin stemning i den gamle vinkjælder under optagelsen.

Blandt de optagne var bl.a. den nye præsident for Rebildselskabet Jørgen Bech Madsen og frue og den danske hovedtaler Ole Sønnichsen, journalist og manden bag den anmelderroste biografi om danske William S. Knudsen ”One Dollar Man”, ligesom han står bag den store, dokumentariske fortælling ”Rejsen Til Amerika”.

Den amerikanske hovedtaler var Henrik Fogh Rasmussen blev optaget tilbage i 2008 sammen med sine forældre Anne Mette og Anders Fogh Rasmussen. Til minde om denne dag fik Henrik Fogh Rasmussen under teltfrokosten i Rebild overrakt et foto af denne begivenhed, hvilket overaskede og glædede ham meget. Henrik Fogh Rasmussen er stifter af og præsident for Argonne Global.

Endelig var også den danske ungdomstaler til festen, Caroline Amalie Skade blandt dem, der blev optaget, ligesom Kurt Sørensen, der bragte hilsen fra danskere i USA.

En anden markant optagelse denne dag var optagelse af Erik Pflugs barnebarn (navnkundig nu afdød stolsbroder i Christian den Fjerdes Laug). Louise Pflug Carlslund prøvede som den første om nøglen passede til den hemmelige løngang.

Efter behørig indtagelse af Christian den Fjerdes Laugs gallamiddag og den tilhørende ”kartoffeljuice”, hastede alle afsted til Rebild.

Under teltfrokosten overakte oldermanden erindringsgaver i form af slips og tørklæder til de nyoptagne talere på dagen – da var regnen samt blæsten begyndt at gøre sig gældende, hvilket endte med at få stor betydning for afviklingen af Rebildfesten i bakkerne.

Se billederne

Foto: Jens Morten i Duus' vinkjælder og Fini Ryming i Rebild