Christian Den Fjerdes Laug

prinsesseH.K.H.prinsesse Marie optaget i Christian Den Fjerdes Laug i 2015

Lørdag den 18. april 2015 var en ekstra festlig dag i Christian Den Fjerdes Laug. Prins Joachim og Prinsesse Marie besøgte nemlig lauget i Duus Vinkjælder, og Prinsesse Marie blev optaget i lauget som æresmedlem, Det har Prins Joachim været siden 1988, da han blev optaget i lauget, mens han var soldat i Aalborg

Prinseparret blev på den røde løber foran Jens Bangs Stenhus budt velkommen af laugsbrødrene med oldermand Niels Voss Hansen i spidsen. Oldermandens barnebarn, Frederikke, havde æren af at overrække blomster til prinsessen.

Efter at Prinsessen og Prinsen var fulgt på plads i Duus Vinkjælder, holdt laugsbrødrene deres indtog som ganske normalt. Af tidsmæssige grunde var der kortet lidt i optagelsesproceduren, men ellers foregik den som ganske normalt. Og dog: Under optagelsen serveres som bekendt kun drikkevarer til medlemmer af lauget – og ikke dem, der skal optages. Foruden Prinsessen blev optaget en lille snes andre, og da de, der skulle optages, sad blandet med allerede optagne medlemmer og andre gæster, var oldermanden nødt til at meddele, at der slet ingen servering var før efter optagelsen. Det gjaldt naturligvis ikke laugsbrødrene! .

Efter ceremonien i kælderen gik de nyoptagne rundt om Jens Bang Stenhus, hvor Prinsesse Marie fik lejlighed til at prøve den nys erhvervede nøgle til vinkælderens bagdør.

Tilbage i kælderen blev det traditionelle glas mjød bundet, og ved bordet sørgede Prinsesse Marie bagefter for, at der blev serveret røde pølser ikke kun til ægtemanden men også til de andre ved bordet. Og snapsen blev naturligvis nydt, som den sig bør hos Christian Den Fjerdes Laug.

Foruden Prinsesse Marie blev blandt andre optaget Aalborgs biskop, Henning Toft Bro, chefen for Flyvestation Aalborg, oberst Karsten Fledelius Jensen, Generalmajor Jørgen Høll, universitetsrektor Per M. Johansen og musikhuschef Lasse Rich Henningsen.<<<

Se billederne

Foto: Jens Morten